Over cultuurutrecht.nl

Cultuurutrecht.nl is de vindplaats voor culturele activiteiten in de provincie Utrecht. Met een actueel, breed en zo volledig mogelijk aanbod is cultuurutrecht.nl er voor alle inwoners van provincie Utrecht en daarbuiten.

U vindt er informatie van professionele instellingen én van amateurs. We hanteren een breed en laagdrempelig cultuurbegrip. Daardoor wordt ook ‘nieuw publiek’ bereikt en geënthousiasmeerd.

Cultuurutrecht.nl is opgezet door Utrechtse regiobibliotheken en financieel mede mogelijk gemaakt door provincie Utrecht.

Drie Utrechtse regiobibliotheken, t.w. de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen, de Bibliotheek Eemland en RegioCultuurCentrum Idea, voeren een eigen regionale redactie t.b.v. het cultuuraanbod in hun werkgebied. Dat draagt sterk bij aan de volledigheid en actualiteit van de informatie op de website. Deze bibliotheken zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe activiteiten én naar kennismaking met lokale kunst- en cultuuraanbieders (professionals en amateurs).

Wilt u ook uw eigen culturele evenement of activiteit op cultuurutrecht.nl geplaatst hebben? Dat is mogelijk via verschillende kanalen.

  • Meld uw evenement aan via ons aanmeldformulier. Dit kan voor activiteiten die plaatsvinden in de volgende gemeenten: Amersfoort, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Leusden, Soest, Stichtse Vecht, Woudenberg, Zeist.
  • U kunt de informatie ook (fysiek of digitaal) achterlaten in één van de bibliotheekvestigingen van de redactievoerende regiobibliotheken in de provincie.
  • Voor alle cultuuraanbieders in de provincie Utrecht is het mogelijk om voor het aanmelden van evenementen een eigen inlogaccount te krijgen op de database G!DS. Deze database maakt uw informatie zichtbaar op cultuurutrecht.nl. Met uw inlogaccount kunt u als redacteur van uw eigen organisatie via G!DS uw gegevens mbt organisatie en aanbod wijzigen. 

Misschien staat u als cultuuraanbieder al in G!DS, compleet met uw aanbod! U kunt uw gegevens, zoals die zijn geregistreerd in database G!DS, zelf checken! Gebruik hiervoor onderstaande links:

Zoeken op organisatie/naam

Zoeken op evenementstitel


Cultuurutrecht.nl staat voor:

  • een actueel en volledig aanbod van culturele activiteiten in Provincie Utrecht
  • partnership met lokale, regionale en provinciale cultuurportals zoals: RTVUtrechtCultuurinDeBiltTijdvoorAmersfoortUitindeRondeVenenUitinLeusdenUtrechtYourWay
  • meer dan 3.200 culturele aanbieders
  • 400 nieuwe culturele activiteiten per week
  • duizenden bezoekers per maand
  • duidelijke website, dus makkelijk vinden
  • professionele aanbieders én amateurs

Banner cultuurutrecht.nl

Wij waarderen het enorm als u op uw eigen website een banner van cultuurutrecht.nl zou willen plaatsen. De banner van onze website kunt u downloaden via onze downloadpagina.


Basiswidget cultuurutrecht.nl

Met de basiswidget kunt u snel, gemakkelijk en goedkoop uw eigen website verrijken met dezelfde content uit database G!DS als cultuurutrecht.nl. Een voorbeeld vindt u op onze basiswidgetpagina.


G!DS als database

Cultuurutrecht.nl maakt gebruik van G!DS als database. Het is een landelijke database van de openbare bibliotheken, bedoeld voor het verzamelen en weer ter beschikking stellen van informatie op cultureel en sociaal maatschappelijk gebied. Ook uw website kan over op G!DS. Meer over database G!DS vindt u op de site gidsvoornederland.nl. Folders van G!DS kunt u ook hier downloaden. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de projectorganisatie CultuurUtrecht (zie ook contact).   

Voor webbouwers is technische documentatie over G!DS beschikbaar via een Wiki .