Cultuur Utrecht RSS

Eenvoudig op de hoogte blijven van alle nieuwe informatie op www.cultuurutrecht.nl? Abonneert u zich dan op één van de RSS-feeds van Cultuur Utrecht. Dan krijgt u iedere keer als de site wordt geactualiseerd een melding. De feeds bevatten maximaal de 100 laatst toegevoegde agendapunten per onderwerp. Hieronder vindt u de onderwerpen waarop u zich kunt abonneren en meer informatie over RSS en hoe u het kunt gebruiken.

RSS feeds Cultuur Utrecht

Evenementen: Nieuws:

Wat is RSS?

RSS (really simple syndication) is een eenvoudige manier om automatisch op de hoogte te blijven van de inhoud van websites. Het is niet meer nodig om de pagina’s van een website te openen om te zien of de inhoud is gewijzigd.

In plaats daarvan kunt u zich abonneren op RSS-feeds. Zodra er een nieuw artikel op de website verschijnt, krijgt u automatisch een melding in uw RSS-lezer.

U kunt dan de kop en de eerste regels van nieuwe berichten lezen. Wie doorklikt op het bericht komt op de nieuwe webpagina uit.

Cultuur Utrecht biedt RSS-feeds aan van een groot aantal onderdelen van de website. Er zijn feeds van de gehele agenda, van de afzonderlijke agendarubrieken en van de twee nieuwsafdelingen. Zo krijgt u informatie op maat.

Hoe gebruik ik RSS?

Om RSS-feeds te bekijken heeft een computergebruiker een 'RSS-lezer' nodig. Dit computerprogramma toont de RSS-informatie van uw favoriete websites op het beeldscherm.

Een gebruiker moet zich vervolgens 'abonneren' op RSS-feeds van zijn favoriete sites. Bijvoorbeeld de RSS-feed van de agenda van Cultuur Utrecht. Iedere keer wanneer daarin iets wordt gewijzigd krijgt de gebruiker een melding. Vergelijkbaar met de melding dat hij nieuwe e-mail heeft.

Diverse webbrowsers en e-mailprogramma’s beschikken standaard over RSS-functionaliteit.

Hoe abonneer ik mij op feeds van Cultuur Utrecht?

Op elke pagina op www.cultuurutrecht.nl staat boven- en onderaan een blauw RSS logo. U vindt het RSS-logo ook rechts in de adresbalk van uw browser als deze dit ondersteunt. Klikt u daarop, dan kunt u de feed selecteren waarop u zich wilt abonneren.

Webbrowsers die RSS ondersteunen tonen direct de feed en de mogelijkheid tot abonneren via de browser of een aparte RSS-lezer.

Andere browsers tonen een webpagina met zogeheten xml-code. Het webadres van deze pagina, bijvoorbeeld feed://www.cultuurutrecht.nl/gateway/rss?feed=15243678 kunt u gebruiken in de RSS-lezer om u te abonneren op de feeds.

Waar vind ik een nieuwslezer?

U kunt aparte software gebruiken om RSS-bestanden te lezen. RSS-lezers zijn er in vele soorten en smaken, betaald en niet betaald, voor Linux, Macintosh en Windows. Met sommigen kunnen louter RSS-feeds gelezen worden, met andere kan ook geblogd worden en kunnen Usenet-groepen gebruikt worden. Een kleine greep uit het aanbod:

Meer RSS-programma's op blogspace.com/rss/readers en elders op het web.